Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2007 01:43 - Език мой, враг мой
Автор: raraavis Категория: Забавление   
Прочетен: 7248 Коментари: 16 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Попаднах тези дни на следната прелест:

Конкурс за детско и младежко творчество „Армения - моя любов!”, обявен ето къде:

http://www.armenia-bg.com/

Както казват организаторите,  
Неговата цел е чрез изкуството да приобщи младите хора от всички етноси в България към красотата, любовта и взаимната толерантност. С това ние ще претворим на практика основния девиз на обединена Европа "Единни в многообразието". 

Единни в многообразието, взаимна толерантност и т.н...

По-хубаво от това няма. :)

А сега отворете на http://www.armenia-bg.com/
и погледнете вдясно на страничката.
Там, в карето, ето какво пише:

Дайте своя глас в подкрепа за признаването на Арменския геноцид в България. 

Какво ли са искали да кажат?

Единственото, което трябва да се признае е, че този, който е писал горното, трябва да обърне сериозно внимание на  своя български език. 

Иначе няма лошо, всеки има право да се излага колкото си иска.

Но да се твърди, че в България има геноцид над арменци е пълна глупост и най-голямата смешка.:) 





Тагове:   мой,   език,   враг,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. exilia - Смешно ама тея работи така стават. ...
13.03.2007 06:25
Смешно ама тея работи така стават. Нали в турция обявиха (все още се чудя защо) и сигурно си мислят и че в България ще имат успех и нищо чудно да имат, не знам как го постигат но го постигат.
цитирай
2. raraavis - :)
13.03.2007 10:36
да, exilia :) Всъщност никой не знае какво точно са имали предвид с това изречение. Че и гласуване. Ето че се получава двусмислица.. )

А в същото време се казва: "В България от края на 19 в. и началото на 20 в. се заселват хиляди арменци, които и днес участват достойно в обществения живот на страната ни."

И въпреки, че цялото сайтче е написано много грамотно, и има само няколко правописни грешки, лично аз предпочитам да третирам това като недоглеждане и избирам да се присмея. ))

А пък за Турция - това е друга, и то много сериозна тема.. И там правописът задължително трябва да е брилянтен. )

цитирай
3. анонимен - uvi armentcite stradat
13.03.2007 11:59
Ne sushtestvuva drug naro dtolkova nelepo gonen.Az sum za vuzvrushtaneto na armenskite zemi
цитирай
4. geg - ами аз им писах и ето отговора, който получих:
13.03.2007 14:07
"...благодаря Ви че ни пишете. Определено става въпрос за Геноцида над
арменците от страна на Турция, но проблема тук е, че в България все още не
го признават (въпрос на политика). И все пак, ще помисля над вашата
забележка и ще се опитам да внеса корекция за по-голяма яснота.
Благодаря Ви още един път за съдействието и успех!
Админ"
цитирай
5. raraavis - :))
13.03.2007 15:27
Именно, silviia, точно затова и го сложих в категория 'забавления'. ))
Арменците са може би най-добре адаптиралата се общност у нас. Самата аз съм израсла сред арменци, някъде далече в родословието си имам и арменска жилка, и затова ми е още по-веселко..))


цитирай
6. raraavis - Браво, geg, че си им писал:))
13.03.2007 15:40
Обаче като гледам какво са ти отговорили, си мисля, че някой там трябва да се явява на поправителен по български. :))

Определено ставало дума за намкво... Ами като става дума, да го поправят. Много просто.
И то така да го напишат, че на всички да им е ясно за кое точно става дума..

Ако не знаят как - да питат:)

И друго си мисля. Арменците са изключително остроумни хора. Дали пък нещо не се шегуват? :)))
цитирай
7. geg - дали се шегуват - не знам
13.03.2007 15:57
Но наистина, май, не съм срещал коментари на тема трябва ли България да признае официално арменския геноцид в Турция и какво означава това.
цитирай
8. raraavis - :)
13.03.2007 16:20
Не знам и аз. При всички случаи, имаме си достатъчно реални тревоги, за да си създаваме още измислени. )
Приемам го като шега, грешка и недомислие :)
цитирай
9. teodordetchev - Работата е проста.
02.04.2007 12:48
Арменците се борят България да признае масовите убийства на арменци в Турция през Първата световна война за геноцид. Т.е. текстът би трябвало да бъде "Дайте своя глас за признаването на геноцида над арменците в Турция от България". До тук всичко е въпрос на граматика.

Другият въпрос е сложен. Защото турците изобщо не отричат,чевъпроснитеубийства са станали,но със зъби инокти доказват, че това не е геноцид. Някои държави използуват въпроса за признаването или непризнаването на геноцида над арменците като инструмент завъздействие върху турската държава. Напоследък бяхме свидетели на подобни събития във Франция. Тук вече материята е изключително сложна,особено след като Сърбиябеше кой знае защо оправдана в делото за геноцид, заведено от Босна и Херцеговина.
цитирай
10. raraavis - :))
05.04.2007 13:50
Разбира се, че е така. Здравей, teodordetchev.) Текстът в карето поражда единствено усмивка, защото няма човек, на който да не му е ясно какво са искали да кажат.
Фактът, че до момента това си стои, само е замазано на няколко места, а на останалите си виси в същия вид, без корекция, този факт ме кара да мисля, че имат някакъв сериозен, може би технически проблем. По друг начин не мога да си обясня. ))

Що се отнася до сериозната страна на арменския въпрос, да. Там нещата са наистина сложни и тъжни. Хлъзгава материя. И още един пример, че малките народи трудно доказват истината си, колкото и голяма да е. За жалост. Въпрос на политика..
цитирай
11. teodordetchev - Всъщност, арменскиятнарод никак не е малък...
05.04.2007 14:30
... като численостили поне не е бил малък. Нямам точни данни за диаспората извън Ереванска Армения, нито за броя на арменците в Турция в момента, но са доста.Отделен въпрос е, чев културно отношение няма малки и големи народи, особенопък, когато става дума за Армения.
цитирай
12. raraavis - :)
05.04.2007 23:28
Може би не се изразих достатъчно ясно, teodordetchev.:) Говорех за голямата политика. Там, а не на картата, има малки и големи народи, държави и т.н. Дори не става дума за численост, а по-скоро за страни-фактори, по една или друга причина.

Иначе арменците са пръснати по цял свят и силно се съмнявам, че някой знае колко точно са. И няма страна, в чийто интелектуален и културен елит да не присъстват арменци. Това е изключително талантлив, предприемчив и свестен народ.
Освен това навсякъде, навсякъде арменското лоби е стабилно. Защо обаче се получава така с официалното непризнаване на геноцида, това не знам. Заради това по-горе писах, че е въпрос на политика.
Поздрави)
цитирай
13. анонимен - Благодарности за www.armenia-bg.com
02.05.2007 00:50
Благодаря на автора на темата, благодаря и за писмото, което беше пратено за неточността на зададената анкета. Благодаря и на хората, които са писали в този форум. За съжаление този сайт се пише и прави САМО от един човек, поради липсата на достатъчно ентусиасти. Вече схемата се сменя и ще работят повече хора върху него. Тук не говорим за неграмотност, а за двусмислие. А ако има технически или граматически грешки, ще ви помоля да ни уведомите. Повечето от материалите са взимани от интернет (посочвани са и страниците) или са набирани като текст от 2-ри лица, а преглеждането им от един човек е трудно.
Ще съм ви благодарен, ако ни съдействате в откриването на неточности и допълване на информация.
С благодарности и уважение,
Админ
цитирай
14. анонимен - Админ на www.armenia-bg.com
02.05.2007 00:54
Само исках да допълня нещо с едно мое мнение, ако позволите ... относно признаването на арменския Геноцид. Покрай тези истории с НЕпризнаването на Баташкото клане и това, че други се гаврят с историята на България, дано сега българите се поставят на нашето място, тъй като има изклани над 1 500 000 арменци, а сумати държави, включително и България НЕ ГО ПРИЗНАВАТ!!! И това се отнася най-вече към българския парламент и към управляващите.
цитирай
15. raraavis - :) Здравейте, Админ :)
02.05.2007 16:58
Приятно ми е да Ви 'видя' тук и се радвам, че текстът, който стана повод за постинга ми, е вече коригиран. Дори вече гласувах! :)
Използвам случая да Ви поздравя за симпатичния сайт и ако мога да Ви бъда полезна с нещо - ще бъда.)
Някъде по-горе споменах, че НЕпризнаването на геноцида над арменци е само и единствено въпрос на политика. Неясната и невидимата за нас страна на политиката. "Игрите", манипулациите...
И няма почтен човек в България, който да не е възмутен, който да не е погнусен от ставащото напоследък, в т.ч. и замазването на 'арменския въпрос'...
Що се отнася до Батак, то това е поредния скандал, който си образувахме сами. Така правим ние, българите. Лесно се палим. Четем само първите 3 изречения и слушаме първите 30 думи.))
Моето мнение е ето къде: http://ebulletin.liternet.bg/news.php?page=news_show&nid=3894&sid=28
Не мисля, че някой изобщо е понечил да посегне на националната ни светиня. Но мисля, че акцентът беше изместен и за пореден път доказахме, че не умеем да разсъждаваме. Това е според мен опасното.. )
Поздрави и от мен. )
С уважение: А.Д.
цитирай
16. анонимен - Админ
08.05.2007 15:26
Здравейте, и аз благодаря за отговора Ви. Ще Ви помоля да ми пишете на konkurs@armenia-bg.com за да влезем в лична връзка и да започнем да работим заедно, ако наистина имате желание да ни съдействате. Вашите мнения са много приятни, качествено написани и при Ваше желание може да публикуваме някои от тях в сайта. Съвсем скоро се пуска в действие и първия в България електронен вестник за арменците, където ще се публикува информация за живота на арменците не само в България, но и по целия свят. Ако имате желание, може да ни съдействате!
Благодаря още един път и очаквам да влезем във връзка.
С уважение:
Админ

(името ще го посоча на е-майла, надявам се че ме разбирате) :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: raraavis
Категория: Други
Прочетен: 105862
Постинги: 14
Коментари: 93
Гласове: 902
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930